Amaze en PROVADA samen op weg naar een duurzame toekomst

1 juli 2022

Drie dagen intensief netwerken en inspirerende bijeenkomsten voor waardevolle kennisoverdracht. Ook dit jaar was de grootste vastgoedbeurs van Nederland, PROVADA, weer een daverend succes. Amaze en PROVADA sloegen de handen ineen om bezoekers van de beurs op een comfortabele en duurzame manier van en naar de RAI te laten reizen. We vroegen John Schreuter van PROVADA naar de partnership en zijn visie op een duurzame toekomst.

Netwerken met inhoud

PROVADA bestaat alweer zeventien jaar. Sinds het ontstaan in 2005 is de beurs hard gegroeid, letterlijk én figuurlijk. In de loop van de jaren is niet alleen het aantal standhouders fors toegenomen, de beurs heeft zich ook inhoudelijk steeds verder ontwikkeld. John Schreuter is blij met deze ontwikkeling. “In de eerste jaren kreeg PROVADA nog weleens het stempel dat het puur en alleen een netwerkevent was, zoals elke andere. Dat standpunt is inmiddels wel bijgesteld. Nu is het een serieuze beurs geworden met meer dan 200 bijeenkomsten. Het is natuurlijk nog steeds een netwerkevenement, maar een waarbij de inhoud en kennisdeling enorm belangrijk zijn geworden.”

Bereikbaarheid en een optimale reisbeleving voor bezoekers

Door corona heeft PROVADA noodgedwongen een aantal virtuele events moeten organiseren. Met de eerste fysieke editie in twee jaar kwamen afgelopen oktober de bezoekersstromen ook weer op gang. Normaliter al een flinke uitdaging door de drukte van de stad, maar door geplande werkzaamheden rond de RAI werd de bereikbaarheid voor de beurs in juni een serieus aandachtspunt. Zo is ook de samenwerking met Amaze tot stand gekomen. “Vanuit de RAI werden gewaarschuwd voor bereikbaarheid en parkeerproblemen”, licht John Schreuter toe. “We waren sowieso al bezig te bedenken hoe we mensen een comfortabele en eventueel duurzame trip naar de RAI konden geven. Met Amaze hebben we toen snel een aantal praktische oplossingen bedacht om ze te motiveren op een alternatieve manier naar de RAI te reizen.”

Wat betreft hem is deze samenwerking zeker niet eenmalig. “Ons plan is er uiteraard op gericht dat de RAI bereikbaar blijft, maar de parkeercapaciteit hebben we niet altijd in de hand, dus we willen initiatieven zoals met Amaze altijd blijven meenemen. Dat sluit ook perfect aan bij onze duurzame ambities, waar we steeds meer stappen in willen maken.”

Frits Sissing op pad met Amaze tijdens de PROVADA

Proactief op duurzaamheid en mobiliteit

Duurzaamheid is overal een hot topic. Bedrijven verbinden zich steeds vaker aan duurzame initiatieven om de kwaliteit van hun directe werk- en leefomgeving te verbeteren. Wat betreft John Schreuter is het sluiten van partnerships alleen niet genoeg om gestelde duurzaamheidsdoelen na te streven. Naast een nieuw programma voor afvalscheiding en inzameling van overgebleven spullen voor goede doelen, is mobiliteit echt een doel op zich. “Er zijn bijvoorbeeld standhouders die honderden relaties en werknemers uitnodigen om naar de beurs te komen. Iedereen kwam altijd lekker met z’n auto en kreeg zonder blikken of blozen een uitrijkaart. Nu is het zo dat steeds meer standhouders dat parkeerkaartje niet meer weggeven, maar wel de vergoeding voor een reis met het ov vergoeden. Door zelf met de deze standhouders te bellen en Amaze bij ze onder de aandacht te brengen, stimuleren we actief om met alternatieve, duurzame manieren van en naar de RAI te reizen.”

Wil je meer weten over Amaze en hoe onze mobiliteitsoplossing ook voor jouw bedrijf kan werken? Download hieronder de brochure en we nemen contact met je op.

Nieuws

Wil je Amaze nieuws direct ontvangen in je inbox?

Door op inschrijven te klikken ontvang je af en toe e-mails van Amaze. Je kunt je altijd uitschrijven direct vanuit de e-mails die je ontvangt.