Mobiliteitsbudget

Het mobiliteitsbudget als dé complete oplossing

Met Amaze Mobility is het mogelijk om via één app je complete reis te boeken, inclusief alle denkbare vormen van vervoer en nu dus ook: de deelfietsen van Donkey Republic.


Donkey Bikes

Donkey Republic gelooft dat de toekomst van mobiliteit afhangt van een van de meest eenvoudige en toekomstbestendige voertuigen die ooit zijn uitgevonden; de fiets!

Donkey Republic is één van Europa’s grootste aanbieders van deelfietsen, met maar liefst de 13.000 deelfietsen in 70 Europese steden. De oranje Donkey Bikes zijn een effectieve en duurzame oplossing voor je dagelijkse reizen. Een Donkey Bike wordt relatief goedkoper bij een langere leenperiode, zo wil Donkey Republic het leven in de stad beter en betaalbaar maken.

Waarom een deelfiets?

Deelfietsen zijn trending! Volgens deskundigen zullen er in de nabije toekomst wereldwijd bijna 40 miljoen deelfietsen rondrijden. De fietsen zijn handig voor korte afstanden, of als je aansluitend na je OV- of autoreis het laatste stuk af wil leggen op de fiets. Vaak ben je met de fiets sneller op locatie dan met bijvoorbeeld de bus.

Een ander voordeel van de deelfiets is dat deze niet op één plek staat zoals je eigen fiets, maar dat je de fiets ook in nieuwe steden kan gebruiken. Daarnaast vind er steeds meer een verschuiving plaats van bezitten naar delen. Veel mensen doen hun tweede fiets weg en stappen over op de deelfiets. Slim, want tweede fietsen staan soms dagen-, weken- of soms maandenlang stil.

Hoe het werkt

Met de Amaze Mobility app kun je 24/7 de fietsen van Donkey Republic plannen, boeken en betalen. In de app zie je de locaties waar de Donkey Bikes staan. Vervolgens kan je de fiets via de unlock-functie in de app makkelijk van zijn slot afhalen. Aan het einde van je rit breng je de fiets weer terug naar een ophaal locatie. Lees hier in meer detail hoe Amaze werkt.

Elektrische deelfietsen

Donkey Republic biedt naast de gewone fiets ook elektrische fietsen aan. Slim, want een sneller vervoersmiddel dan de elektrische fiets is er eigenlijk niet binnen de stad. Amaze Mobility werkte al langer samen met de deelfietsaanbieder Urbee. Deze start-up Urbee biedt elektrische deelfietsen aan in Amsterdam.

Al je vervoer in één app

Met Amaze Mobility is het mogelijk om via één app je complete reis te boeken, inclusief alle denkbare vormen van vervoer en nu dus ook: de deelfietsen van Donkey Republic. Naast deelfietsen zijn er in de app ook deelauto’s, deelscooters, taxi’s te vinden. Daarnaast zijn vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer aangesloten.

Gemak staat bij Amaze Mobility voorop: alles overzichtelijk in één app, van het vinden van het dichtstbijzijnde vervoersmiddel en het boeken van je reis, tot het afrekenen en het overzicht van al je reizen.

Lees meer

Met Amaze is het mogelijk om via één app je reis te boeken, inclusief alle denkbare vormen van vervoer en nu dus ook: de deelfietsen van Donkey Republic.

Op vrijdag 1 oktober 2021 presenteerde Amaze Mobility de Amaze Mobility app tijdens het inspiratie event “Future-proof mobility”. Amaze Mobility maakt vervoer flexibel en zorgeloos door vervoersopties en -aanbieders in één overzichtelijke app aan te

Amaze is een reis-app. Met Amaze reis je van A naar Z zonder het hele alfabet. Amaze is de app die je nodig hebt om een reis te plannen, reserveren en betalen, zonder OV-chipkaart. Van je eigen