photo-1612816901613-851e757d1705

Zakelijk gebruik van deelvervoer

Deelvervoer in Amsterdam

Deelvervoer wordt steeds populairder in de steden. Amsterdam heeft een onderzoek laten doen hoe deelvervoer werkt, wat het bijdraagt aan de stad en waar er ruimte is voor verbetering. Uit dit onderzoek blijkt dat veel mensen deelvervoer al gebruiken. In de zomer van 2021 werden bijvoorbeeld maar liefst 6.000 ritjes per dag gereden op een deelscooter in Amsterdam.

 

Met Amaze Mobility kun je nu ook zakelijk deelvervoer gemakkelijk gebruiken. Zo draag je als bedrijf direct bij aan de leefbaarheid van de stad. 

 

Waarom deelvervoer?

Met het aanbieden van deelvervoer aan je werknemers, zorg je ervoor dat medewerkers sneller kiezen voor bestaand en duurzamere vervoer. Uit onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat voor de ritjes binnen de stad, van gemiddeld 4 km wordt gekozen voor een (elektrische) deelscooter. Voor een langere rit kan er gebruikt worden gemaakt van het openbaar vervoer of een deelauto. Door het gebruik van deelvervoer heb je als bedrijf minder parkeerruimte nodig. Daarnaast draag je bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. En gebruik van deelvervoer betekent minder eigen vervoer en dat bespaart kosten. 

 

Duurzame oplossing

Veel bedrijven hebben deelvervoer nog niet opgenomen in hun (duurzame) mobiliteitsbeleid. Terwijl dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een mobiliteitsbudget binnen de Amaze Mobility app zorg je als werkgever ervoor dat je medewerkers flexibel kunnen kiezen voor deelvervoer of ov. Met het budget hou je de controle over de kosten, maar kunnen medewerkers zelf flexibel kiezen welk vervoer er het beste past bij hun zakelijk rit op het moment dat zij op pad gaan. Mobility @ moment of need, noemen wij dat.

 

Meer weten? Neem contact op met Jennifer.vanvelze@amazemobility.nl

 

Lees meer

Ons reisgedrag verandert: door duurzame ambities, maar ook door nieuwe wet- en regelgeving, corona reisadvies of door het gebrek aan parkeerplaatsen. Het gebruik van de auto is minder vanzelfsprekend, deelvervoer en openbaar vervoer zijn flexibele en efficiënte alternatieven. Deze veranderingen in reisgedrag hebben gevolgen voor werkgevers. Wil je als werkgever een future-proof mobiliteitsbeleid, overweeg dan een mobiliteitsbudget voor je werknemers.   

Met Amaze is het mogelijk om via één app je reis te boeken, inclusief alle denkbare vormen van vervoer en nu dus ook: de deelfietsen van Donkey Republic.

Op vrijdag 1 oktober 2021 presenteerde Amaze Mobility de Amaze Mobility app tijdens het inspiratie event “Future-proof mobility”. Amaze Mobility maakt vervoer flexibel en zorgeloos door vervoersopties en -aanbieders in één overzichtelijke app aan te