Zakelijk gebruik van deelvervoer

5 januari 2022

Deelvervoer in Amsterdam

Deelvervoer wordt steeds populairder in de steden. Amsterdam heeft een onderzoek laten doen hoe deelvervoer werkt, wat het bijdraagt aan de stad en waar er ruimte is voor verbetering. Uit dit onderzoek blijkt dat veel mensen deelvervoer al gebruiken. In de zomer van 2021 werden bijvoorbeeld maar liefst 6.000 ritjes per dag gereden op een deelscooter in Amsterdam.

 

Met Amaze Mobility kun je nu ook zakelijk deelvervoer gemakkelijk gebruiken. Zo draag je als bedrijf direct bij aan de leefbaarheid van de stad. 

 

Waarom deelvervoer?

Met het aanbieden van deelvervoer aan je werknemers, zorg je ervoor dat medewerkers sneller kiezen voor bestaand en duurzamere vervoer. Uit onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat voor de ritjes binnen de stad, van gemiddeld 4 km wordt gekozen voor een (elektrische) deelscooter. Voor een langere rit kan er gebruikt worden gemaakt van het openbaar vervoer of een deelauto. Door het gebruik van deelvervoer heb je als bedrijf minder parkeerruimte nodig. Daarnaast draag je bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. En gebruik van deelvervoer betekent minder eigen vervoer en dat bespaart kosten. 

 

Duurzame oplossing

Veel bedrijven hebben deelvervoer nog niet opgenomen in hun (duurzame) mobiliteitsbeleid. Terwijl dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een mobiliteitsbudget binnen de Amaze Mobility app zorg je als werkgever ervoor dat je medewerkers flexibel kunnen kiezen voor deelvervoer of ov. Met het budget hou je de controle over de kosten, maar kunnen medewerkers zelf flexibel kiezen welk vervoer er het beste past bij hun zakelijk rit op het moment dat zij op pad gaan. Mobility @ moment of need, noemen wij dat.

 

Meer weten? Neem contact op met Jennifer.vanvelze@amazemobility.nl

 

Nieuws

Wil je Amaze nieuws direct ontvangen in je inbox?

Door op inschrijven te klikken ontvang je af en toe e-mails van Amaze. Je kunt je altijd uitschrijven direct vanuit de e-mails die je ontvangt.