Amaze Mobility​

Amaze is een ‘Mobility as a Service’- app. Om flexibel reizen makkelijk te maken. De app is ontstaan vanuit één van de MaaS Pilots van I&W. Het begon met de gemeente Amsterdam te helpen bij de bereikbaarheid van de Zuidas en is uitgegroeid naar een mobiliteit-app voor heel Nederland. De Amaze-app maakt vervoer van, in en naar de stad gemakkelijker, flexibel en zorgeloos.

Mobiliteit

Gemakkelijk
plannen

De Amaze-app is ontworpen om laagdrempelig verschillend vervoer te kunnen gebruiken. Passend bij het moment, het weer of veranderende vervoersbehoefte.

Flexibel reizen

Met Amaze kun je de ene keer kiezen voor een deelfiets, en de volgende keer met de tram naar je zakelijke afspraak. Elke reis kan worden gepand in de app. Je geeft je bestemming in en krijgt verschillende reisalternatieven. Je betaalt je reis in de app en hebt geen reiskaart of OV-chip meer nodig. Je tickets staan overzichtelijk in de app en heb je altijd bij je.

Mobiliteitsbudget

Om een flexibele inzet van vervoer mogelijk te maken voor werknemers is bestaat er binnen de app de mogelijkheid om een mobiliteitsbudget op te nemen. De werknemer kan hiermee zelf het prettigste vervoer kiezen voor dat moment. Heel flexibel.   

Thuiswerk
vergoeding

In de app kan een werknemer aangeven of er thuis is gewerkt. Deze informatie kan heel gemakkelijk meteen vanuit de app worden verstuurd en geregistreerd. 

 

Het is binnen de app ook mogelijk om met variabele budgetten te werken, bijvoorbeeld je werknemers, naast een thuiswerkvergoeding, ook te belonen als zij hun auto laten staan, buiten de spits reizen of deelvervoer te gebruiken.

Zorgeloos

Het declareren van de reizen die je hebt gemaakt met de Amaze-app zijn eenvoudig vanuit de app te delen. Je kunt kiezen welke van welke periode jij je reizen wil declareren. Je kunt de reizen indelen als zakelijk, woon-werk of privéreis. Vanuit de app kun je het gewenste overzicht delen als PDF of Excel-file. 

Stimuleren van gebruik OV, deelvervoer en buiten de spits reizen

Wil je meer weten? Neem dan contact op met: jennifer.vanvelze@amazemobility.nl